skip to Main Content

HV Reïntegratie & Zorg is actief op het gebied van reïntegratie en jobcoaching. Uniek is onze integrale aanpak, waarbij we naast werk ook aandacht besteden aan zorg, financiën, vrijetijdsbesteding en een zinvolle daginvulling. Dit alles om perspectief te bieden aan deelnemers met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is uiteindelijk een (reguliere) baan. We doen dit in nauwe samenwerking met gemeenten, hulpverlenende instanties, UWV, buurtcoaches en het bedrijfsleven.

HV Reïntegratie & Zorg maakt na de intake een reïntegratieplan op maat.

De eerste drie maanden van het traject worden gebruikt voor observatie, maar ook om je ervaring op te laten doen met diverse werkzaamheden in het arbeidstrainingscentrum, klussen en stages, om uiteindelijk een volgende stap naar werk te kunnen maken. Dit biedt mogelijkheden om uit te vinden wat je wilt en kunt, maar ook de ontwikkeling van bepaalde competenties kunnen worden opgepakt. Tegelijkertijd wordt in kaart gebracht op welke gebieden je behoefte hebt aan hulp of ondersteuning.

Volgens het ‘learning on the job’-systeem krijg je scholing en/of opleiding aangeboden op de werkplek.

Naast de diverse cursussen die op maat worden aangeboden, waaronder een heftruckcertificaat, lassen, VCA, autotheorie en logistiek assistent, zal er de eerste drie maanden standaard een algemene cursus plaatsvinden. Deze cursus geeft een overzicht van wat je weet en kunt. Het geeft 7 een beeld over je beroepservaring en niveau van functioneren. Tijdens deze cursus maak je zelf een portfolio met een overzicht van je kennis en kunde. Er is een begeleider die je daarbij kan helpen. Dit portfolio kan je helpen als je op zoek bent naar een baan. Het is een mooie aanvulling op je cv; een betrouwbare en overtuigende manier om te bewijzen wat je allemaal weet en kunt.

Deze plek kan ook worden ingevuld op basis van dagbesteding. Dagbesteding geeft zin aan het leven en is dus een belangrijke schakel naar werk. Deze intensieve vorm van dagbesteding biedt een plek voor zorgvragers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Back To Top